Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Kald saus/dressing / Sjømatdressing med dill
  • Sjømatdressing med dill

Sjømatdressing med dill

Crème fraîche som basis - passer til all sjømat.
Enkel
Energi 176.3 kcal
Protein 2.4 g
Fett 16.2 g
Karbohydrater 4.8 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 92.4 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 15.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 3.0 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 4.1 µg
Fosfor 2.0 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 1.5 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl crème fraîche lett, 18 %
  • 10 g frisk dill hakket
  • 1 g revet sitronskall
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • ½ ts havsalt
  • kværnet pepper/ fempepper

Fremgangsmåte

Ha hakket dill, sitronskall, sitronsaft, dijonsennep, havsalt og kværnet pepper i creme fraichen og bland det hele. Smak til med salt og pepper. La den gjerne stå kjølig før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.