Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Saus til dessert / Hvit sjokoladesaus
  • Hvit sjokoladesaus

Hvit sjokoladesaus

Den runde og fyldige smaken i hvit sjokolade løfter frem andre smaker. Tilsett gjerne et par spiseskjeer med rom eller likør for å sette en ekstra spiss på sausen.
Enkel
Energi 450.0 kcal
Protein 3.3 g
Fett 33.7 g
Karbohydrater 33.0 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 37.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 255.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 2.0 µg
Fosfor 26.0 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 2.7 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 0.5 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 150 g hvit kokesjokolade

Fremgangsmåte

Kok opp fløten. Ta kjelen av platen. Brekk opp sjokoladen og rør inn litt om gangen. Rør til all sjokoladen er smeltet og sausen er fyldig og blank.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.