Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Saus til dessert / Kremsaus med kanel og anis
  • Kremsaus med kanel og anis

Kremsaus med kanel og anis

Denne sausen bringer smaksopplevelsen til nye høyder. Prøv den til en eple- eller bærpai
Enkel
Energi 190.0 kcal
Protein 3.5 g
Fett 9.7 g
Karbohydrater 22.2 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 94.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 17.4 g
Vitamin A 132.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 14.5 µg
Fosfor 107.3 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.3 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 3.6 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "stjerneanis"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 dl helmelk
  • 120 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 stk hel kanel
  • 2 stk stjerneanis
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Ha melken i en tykkbunnet kjele og strø ca 2/3 av sukkeret jevnt over melken.

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene.

Tilsett både frø og stang i tillegg til kanelstenger og stjerneanis i melken. Kok opp melken uten å røre i kjelen (sukkerhinnen forhindrer melken i å brenne seg fast). Slå av platen og la krydderet stå og trekke under lokk i ca 20 minutter.

Pisk eggeplommene, maisennamelet og sukkeret til eggedosis i en bolle. Sil melken og hell melkeblandingen over eggedosisen under konstant pisking. Hell alt tilbake i kjelen, og varm blandingen forsiktig opp over lav varme under omrøring, til den er passe tykk. Sausen må ikke koke, da vil den skille seg. Avkjøl sausen.

Stivpisk kremfløte og rør den inn i sausen til slutt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.