• Sjokoladesaus

Sjokoladesaus

Denne herlige fløyelsmyke sjokoladesausen passer ikke bare til is, men den er perfekt til pæredesserter, jordbær eller til en ekstra mektig sjokoladedessert.
Enkel
Energi 422.2 kcal
Protein 1.1 g
Fett 31.9 g
Karbohydrater 33.0 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 72.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 31.5 g
Vitamin A 437.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 2.2 µg
Fosfor 28.3 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.3 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 0.5 µg
Sink 0.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(26) "mørk sjokolade, 70% kakao"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 50 g usaltet meierismør
  • 60 g brunt sukker
  • 60 g sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao

Fremgangsmåte

Kok opp smør, sukker og fløte i en tykkbunnet kjele under omrøring. La blandingen småkoke under konstant omrøring i ca 2 minutter.

Trekk kjelen av platen og rør i fløtemassen til den har avkjølt seg litt. Brekk opp sjokoladen og rør inn litt om gangen. Rør til all sjokoladen er smeltet og sausen har blitt blank og tykk.

Server den lun eller avkjølt. Legg over plastfolie for å hindre at det danner seg snerk.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.