• Ferskensaus

Ferskensaus

Dette er en lett og søtlig saus som passer godt til stekt eller grillet kylling, kalkun, lammekjøtt eller svinefilet.
Enkel
Energi 100.1 kcal
Protein 1.8 g
Fett 4.9 g
Karbohydrater 12.3 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 47.6 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 4.6 g
Vitamin A 58.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.5 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 7.8 µg
Fosfor 54.2 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.2 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 dl hermetisk fersken lake
  • 200 g hermetisk fersken
  • 2 dl kaffefløte
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • ½ ss karri
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Mos fersken og lake i en blender, eller med en stavmikser og ha blandingen over i en kjele. Rør ut maisennamel i kaffefløten og tilsett blandingen i kjelen. Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp sausen under omrøring.

Smak til med nykvernet salt og pepper.

Denne sausen kan serveres både varm og kald. Du kan også bytte ut hermetisk fersken med hermetisk aprikos.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.