• Karrisaus

Karrisaus

Karrisaus er godt til kylling, kalkun, hvit fisk og scampi.
Enkel
Energi 189.9 kcal
Protein 1.8 g
Fett 17.4 g
Karbohydrater 6.5 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 46.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 231.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 4.2 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 9.9 µg
Fosfor 46.1 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 11.1 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.2 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • ½ stk eple
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 1 ss karri
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne) eller ferdigblandet buljong/fond
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrell eplet og del det opp i små terninger. Rens og finhakk sjalottløk.

Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.

Tilsett hvetemelet og rør det godt inn. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.

Tilsett hønsekraft/buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak sausen til med salt og pepper før servering.



  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.