• Limesaus

Limesaus

Dette er en syrlig og frisk saus som kan serveres til hvitt kjøtt, stekt svinekjøtt og hvit fisk som er kokt eller stekt.
Enkel
Energi 99.3 kcal
Protein 0.0 g
Fett 9.5 g
Karbohydrater 3.2 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 8.4 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 140.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 5.5 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 1.5 µg
Fosfor 3.4 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 1.6 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne) eller ferdigblandet fond/buljong
  • 1 stk lime (revet skall og saft)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 50 g usaltet meierismør
  • 3 ss frisk koriander , finhakket
  • nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok opp hønsekraft/buljong sammen med limeskall. La kraften småkoke i noen minutter.

Rør ut maisennamel i limesaften og tilsett blandingen i den kokende kraften under omrøring. Visp inn små kalde smørterninger til sausen blir blank og jevn. Sausen må ikke koke etter at smøret er vispet inn.

Tilsett finhakket koriander og smak til med salt og hvit pepper.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.