Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Saus til fisk / Ostesaus med tre oster

Ostesaus med tre oster

Dette er en nydelig pastasaus, som også kan brukes til laks og kjøtt.
Enkel
Energi 227.8 kcal
Protein 10.8 g
Fett 19.5 g
Karbohydrater 2.5 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 297.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 1.0 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 233.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.3 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 7.2 µg
Fosfor 212.6 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 17.0 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 3.8 µg
Sink 1.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss smør
  • 100 g parmesan
  • 50 g blåmuggost
  • 100 g kremost med krydder
  • 1 ½ dl melk
  • 3 ss frisk basilikum

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele.

Riv parmesanen og tilsett de tre ostene i kjelen sammen med melk. Varm forsiktig under omrøring til alt er blandet og smeltet. Blandingen må ikke koke.

Rør gjerne inn strimlet basilikum før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.