• Ostesaus

Ostesaus

Dette er en kremaktig og fyldig saus som er ideell hvis du vil bruke opp osterester. Sausen passer til pasta, stekt hvitt kjøtt, okse og svin.

Enkel
Energi 143.8 kcal
Protein 7.0 g
Fett 9.4 g
Karbohydrater 7.5 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 202.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 110.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 4.9 µg
Fosfor 153.9 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 15.8 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 2.6 µg
Sink 0.9 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 dl revet gulost
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt muskat
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele ved middels varme og rør inn melet. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.

Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Spe med melk under omrøring.

Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter.

Sett platen på laveste trinn, tilsett osten under omrøring og la den smelte. Smak til med krydder. Sausen må ikke koke etter at osten er tilsatt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.