• Sitronsaus

Sitronsaus

Dette er en frisk og fyldig saus som er god til pasta, fisk og skalldyr.
Enkel
Energi 173.7 kcal
Protein 1.7 g
Fett 15.7 g
Karbohydrater 3.6 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 61.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 211.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 14.5 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 24.0 µg
Fosfor 49.5 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.4 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.5 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk vårløk
  • 1 stk sitron
  • 2 ss smør
  • ½ dl hvitvin evt alkoholfri hvitvin
  • 2 dl matfløte
  • nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens vårløkene, vask og skyll dem grundig. Skjær dem opp i små biter.

Riv skallet av sitronen med et rivjern. Smelt smøret i en kjele og tilsett sitronskallet sammen med vårløken.La det surre under omrøring i ca 2 minutter.

Tilsett hvitvin og saften av en halv sitron. La dette småkoke i noen minutter.

Tilsett matfløten og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med nykvernet salt og pepper.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.