Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Saus til kjøtt / Brun saus med meljevning
  • Brun saus med meljevning

Brun saus med meljevning

Brun saus passer utmerket til for eksempel kjøttkaker eller stekte fiskekaker.
Enkel
Energi 80.7 kcal
Protein 2.3 g
Fett 0.0 g
Karbohydrater 16.0 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 3.8 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 0.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 4.1 µg
Fosfor 30.4 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.4 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.1 µg
Sink 0.2 mg

Ukobla ingrediens:
string(9) "oksekraft"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl vann
  • 4 dl oksekraft eller sjy
  • 3 dråpe sukkerkulør (evt soyasaus)
  • ¼ ts salt

Fremgangsmåte

Lag jevning ved å blande mel og vann i et tett glass eller mikromikser, og bland/rist det til det er klumpefritt.

Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden så det ikke blir klumper. Rør til sausen koker opp, og la den småkoke ca 5 minutter.

Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt og eventuelt annet krydder.

Brune sauser passer best til stekt kjøtt og stekte fiskekaker.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.