Ernæringsfysiologen
svarer

Hvor mye laktose er det i ost?

Hvor mye laktose er det i ost?

Faste gule oster inneholder nesten ikke laktose, mens brunost og prim inneholder relativt store mengder. Ulike meieirprodukter inneholder altså ulik mengde laktose.

Flere spørsmål og svar

Kokken
svarer

Kan jeg fryse melk?

Kan jeg fryse melk?

Ja, melk kan fryses i kartongen i inntil 6 måneder. Den bør tines langsomt i kjøleskap. Etter at melken er fryst vil den ikke ha den friske smaken den har som fersk.

Flere spørsmål og svar

MelkTV

Grove vafler
  • Grove vafler /sitefiles/6/icetemp/a44e831e6498ea85a7a16f58426be5d7.jpg /melk-tv/frokost/grove-vafler/
  • 3 om dagen /sitefiles/6/icetemp/c077f1a0c8eb09778fff96f8154b94e9.jpg /melk-tv/ernaeringstips/3-om-dagen4/
  • Jordbærsmootie /sitefiles/6/icetemp/abdd1ad37f662e75950e7b84332ad88b.jpg /melk-tv/drikke/jordbaersmootie/
  • Grove rundstykker /sitefiles/6/icetemp/11ed2165b2c35e20a7207e29610fb7d3.jpg /melk-tv/kaker-og-bakst/grove-rundstykker/
Gå til MelkTV
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.