Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Blåskjell i panne
  • Blåskjell i panne

Blåskjell i panne

Her er en rett du enkelt kan lage ute, enten du sitter på svaberget og nyter solen eller koser deg på tur i skogen.
Enkel
Energi 105.3 kcal
Protein 5.5 g
Fett 6.7 g
Karbohydrater 2.2 g
Fiber 0.1 g
Kalsium 39.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 11.7 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 82.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.1 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 19.6 µg
Fosfor 134.5 mg
Jern 2.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 14.6 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 24.2 µg
Sink 1.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 500 g blåskjell
  • 2 ss smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 dl hvitvin (eller alkoholfri)
  • 2 dl matfløte
  • 50 g blåmuggost

Fremgangsmåte

Vask, rens og skrubb skjellene i kaldt vann. Kast de skjellene som ikke lukker seg.

Smelt smøret i en panne, tilsett løk og hvitløk skåret i båter. Hell på fløten, hvitvin og la det småkoke i ca 3 minutter.

Legg blåskjellene i sausen, og la det trekke til blåskjellene åpner seg. Det tar ca 3-5 minutter. (Kast de blåskjellene som ikke åpner deg).

Skjær blåmuggost i skiver og legg oppå. Server gjerne ferskt brød til.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.