• Laksepaté

Laksepaté

Skal du arrangere fest og planlegger å ha koldtbord, kan vi anbefale denne patéen. Tilberedes dagen før og taes så fram på festdagen. Anrett på et serveringsfat, gjerne med litt salat i midten, slik at gjestene også kan "spise" med øynene.
Næringsinnhold
Vanskelig

Næringsinnhold

Energi 134.4 kcal
Protein 4.6 g
Fett 10.7 g
Karbohydrater 4.5 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 85.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 0.3 g
Vitamin A 233.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 4.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 600 g laksefilet
  • 2 ½ ts salt
  • 3 stk egg
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • ½ krm kajennepepper
  • 2 ss potetmel
  • 1 pk crabsticks
  • 1 pk dypfryst spinat , eller vårløk

Fremgangsmåte

Skjær laksefileten opp i mindre biter og legg dem i en foodprosessor sammen med salt. Kjør til laksen er grovdelt. Ha i egg, fløte, melk, kajennepepper og potetmel, og kjør til en glatt farse.

Legg halvparten av farsen i en smurt brødform, legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader, og fyll resten av laksefarsen over. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek patéen i vannbad i stekeovnen på 175 °C til den kjennes fast, ca 1 - 1 ½ time. La patéen avkjøles i formen.

Oppbevares i kjøleskap til neste dag, skjæres i skiver og anrettes på serveringsfat.

Bruk en avlang form, ca 1 ½ l til en paté på 8 - 10 porsjoner.

Serveres med nypoteter, en syrlig salat og en god saus.

 

blog comments powered by Disqus
Meierileksikon

Meierileksikon

Her finner du en samlet alfabetisert framstilling av alle typer nye og gamle melke- og meieriprodukter, produksjonsprosesser, bakterielle og kjemiske bestanddeler og mye mer.

Gå til Meierileksikon
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.