• Laksepaté

Laksepaté

Skal du arrangere fest og planlegger å ha koldtbord, kan vi anbefale denne patéen. Tilberedes dagen før og taes så fram på festdagen. Anrett på et serveringsfat, gjerne med litt salat i midten, slik at gjestene også kan "spise" med øynene.
Karbohydrater Proteiner Fett Se Næringsinnhold
Vanskelig
Energi 146.4 kcal
Protein 8.9 g
Fett 10.8 g
Karbohydrater 3.1 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 58.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.2 g
Vitamin A 159.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.9 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 30.2 µg
Fosfor 58.2 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.6 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 3.5 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 600 g laksefilet
  • 2 ½ ts salt
  • 3 stk egg
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • ½ krm kajennepepper
  • 2 ss potetmel
  • 1 pk crabsticks
  • 1 pk dypfryst spinat , eller vårløk

Fremgangsmåte

Skjær laksefileten opp i mindre biter og legg dem i en foodprosessor sammen med salt. Kjør til laksen er grovdelt. Ha i egg, fløte, melk, kajennepepper og potetmel, og kjør til en glatt farse.

Legg halvparten av farsen i en smurt brødform, legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader, og fyll resten av laksefarsen over. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek patéen i vannbad i stekeovnen på 175 °C til den kjennes fast, ca 1 - 1 ½ time. La patéen avkjøles i formen.

Oppbevares i kjøleskap til neste dag, skjæres i skiver og anrettes på serveringsfat.

Bruk en avlang form, ca 1 ½ l til en paté på 8 - 10 porsjoner.

Serveres med nypoteter, en syrlig salat og en god saus.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.