• Pastasalat

Pastasalat

En god og frisk salat. Perfekt på tur i skogen eller på stranden.
Middels
Energi 47.3 kcal
Protein 2.4 g
Fett 1.5 g
Karbohydrater 5.9 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 17.8 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 7.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.0 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 10.8 µg
Fosfor 29.3 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 2.0 µg
Sink 0.2 mg

Ukobla ingrediens:
string(27) "stilkselleri (stangselleri)"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ½ l vann
  • 1 ts salt
  • 250 g makaroni
  • 200 g rensede reker , stekte kyllingbiter eller skinke i strimler
  • saft av 1 stk sitron
  • 1 stk avokado
  • 1 stk honningmelon
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • ca 100 g ruccola
  • Dressing:
  • 2 ss majones
  • 2 dl yoghurt naturell
  • salt, hvit pepper og kajennepepper etter smak
  • 3 stilk frisk dill

Fremgangsmåte

Kok opp vann, tilsett salt og kok makaroni etter anvisning på pakken. Den skal være "al dente". Spyl makaronien med kaldt vann og la den renne av.

Skyll rekene i en sil under rennende vann. La dem renne av og drypp dem så med litt av sitronsaften.

Del melonen i to, skrap ut kjernenog kutt fruktkjøttet i terninger. Del avokado i to og ta ut steinen, skjær fruktkjøttet i biter og drypp det med resten av sitronsaften. Rens og skyll sellerien, og skjær den i tynne skiver. Finhakk selleribladene. Tilsett ruccula.

Bland den avrente makaronien med de resterende salatingrediensene.

Dressing
Rør sammen majones og yoghurt og smak til med salt, pepper og kajenne.
Skyll dillen, finhakk og rør inn i dressingen.

Godt brød passer bra ved siden av.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.