Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Rekepasta med safran
  • Rekepasta med safran

Rekepasta med safran

Safran er et krydder som gir maten deilig lukt og smak. Prøv den i en kominasjon som denne med reker og pasta.
Middels
Energi 208.2 kcal
Protein 8.5 g
Fett 8.6 g
Karbohydrater 22.8 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 38.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 114.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 6.5 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 13.2 µg
Fosfor 99.0 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.5 mg
Magnesium 29.1 mg
Niacin 1.2 mg
Selen 7.3 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl kremfløte
  • ½ g safran
  • 2 ss hummerfond
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 stk persillerot
  • ½ stk slangeagurk
  • 300 g reker
  • 1 dl vann
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss smør
  • 500 g pasta
  • 2 stilk bladpersille

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløte, safran, hummerfond og hvitvinseddik.Rør inn maisennajevner.

Skrell persillerøttene, skjær dem i staver og stek dem i smør. Del slangeagurken i staver.

Rør rekene inn i safransausen, smak til med salt og pepper. Kok pasta og legg på safransausen, persillerøtter, agurker og pynt med flatpersille.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.