• Rekerand

Rekerand

Denne smakfulle rekeranden med snøfrisk passer perfekt på koldtbordet. Kan også lages i kuvertstørrelse.
Middels
Energi 145.3 kcal
Protein 8.9 g
Fett 11.0 g
Karbohydrater 2.0 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 70.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.6 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 150.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.2 mg
Vitamin E 2.0 mg
Folat 8.7 µg
Fosfor 86.8 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 19.1 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 10.3 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk med dill"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ¼ dl vann , kokende
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 250 g snøfrisk med dill eller naturell
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 300 g rensede reker
  • 1 dl frisk dill , finklippet
  • dill, sitron, reker, røkelaks og krepsehaler

Fremgangsmåte

Smelt buljongpulveret i kokende varmt vann. Tilsett osten og rør til den er smeltet. Ha i yoghurt og sitronsaft.

Visp kremfløten stiv og ha den i.

Ta av noen reker til pynt og grovhakk resten og bland i randen sammen med dill. Hell blandingen i vætet form og la moussen stivne i kjøleskapet.

 

Hvelv den på fat før servering og pynt med reker, røkelaks, krepsehaler, sitron og dill.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.