Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Tagliatelle med røkelaks i kremet tomatsaus

Tagliatelle med røkelaks i kremet tomatsaus

Pasta-basta! Italia er ikke bare et vakkert land med lang historie og spennende kultur. Det er også et land med sterke mattradisjoner. Hva hadde livet vært uten pizza og pasta? I denne retten møtes det italienske kjøkken og gode norske råvarer.
Enkel
Energi 195.9 kcal
Protein 8.3 g
Fett 7.7 g
Karbohydrater 22.5 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 25.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 1.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 77.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 5.6 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 12.9 µg
Fosfor 117.7 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 24.0 mg
Niacin 2.2 mg
Selen 7.2 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 8 stk store tomat
  • 700 g tagliatelle
  • Pastasaus:
  • 40 g smør
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • 8 stk sjalottløk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 dl matfløte
  • 400 g røkelaks , i terninger
  • salt og pepper
  • 5 ss hakket tørket dill

Fremgangsmåte

Skjær et lite kryss i bunnen av hver tomat. Ha dem i kokende vann i 1 - 2 minutter, og legg dem så rett over i kaldt vann. Flå dem fra krysset og nedover.

Skjær tomatene i to og ta ut kjernen. Skjær de deretter i små biter.

Kok pastaen 'al dente' i en stor gryte fosskokende vann tilsatt salt, mens du lager pastasausen.

Pastasaus
Smelt smør i en stor panne og tilsett tomat, hvitløk og oppskåret løk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank og tomatene møre.

Tilsett fløten og røkelaks, og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med salt og pepper før servering. Server sausen over pastaen med hakket dill. 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.