Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Gryteretter/panneretter / Enkel kjøttgryte
  • Enkel kjøttgryte

Enkel kjøttgryte

En smakfull men mild kjøttgryte som passer utmerket til søndagsmiddagen.
Middels
Energi 125.4 kcal
Protein 10.5 g
Fett 7.2 g
Karbohydrater 4.6 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 50.8 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 68.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 25.1 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 10.9 µg
Fosfor 169.1 mg
Jern 2.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 1.0 mg
Magnesium 14.5 mg
Niacin 3.3 mg
Selen 2.7 µg
Sink 1.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(27) "stilkselleri (stangselleri)"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 700 g benfritt grytekjøtt av kalv eller storfe
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss smør
  • 5 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss tørket timian
  • 1 stk laurbærblad
  • ca 3 ss vann
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 beger lett crème fraîche

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger (ca 4 x 4 cm) og gni inn salt og pepper. Brun kjøttet i små porsjoner i smør ved middels varme. Ha kjøttet i en gryte og tilsett vann og kjøtt-buljong.

Grønnsakene renses og kuttes i skiver. Tilsett grønnsakene sammen med tomatpuré, hvitløk og krydder. Kok opp og skru ned varmen og la det trekke til kjøttet er mørt i ca 45 minutter–1 time.

Lag en jevning med kaldt vann og maisenna-mel og rør det inn i gryten under omrøring. La det småkoke i ca 5 minutter og rør inn crème fraîche før servering.

Servér gryten med ris og kokte grønnsaker.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.