• Potato skins

Potato skins

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.
Enkel
Energi 91.4 kcal
Protein 5.2 g
Fett 2.5 g
Karbohydrater 12.0 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 61.0 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 20.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.5 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 1.4 µg
Fosfor 43.8 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 2.9 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 1 kg ferdigkokte poteter
  • 1 stk løk
  • 150 g kokt skinke
  • 100 g gulost
  • salt, pepper
  • 1 ½ ts chilipulver

Fremgangsmåte

Kok poteter og kutt skinkebiter (Kan gjøres før turen).

Del potetene i båter. Legg poteter, løk og skinkebiter i pannen og la dette steke i 2 - 3 minutter til potetene har fått litt farge.

Krydre med chilipulver, salt og pepper. Strø osten over og la det kose seg i pannen til osten har smeltet.

Stekes i panne på bål. Server med en salat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.