Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Hvitt kjøtt / Kylling med kald dillsaus
  • Kylling med kald dillsaus

Kylling med kald dillsaus

Deilig kylling til festbordet!
Enkel
Energi 156.3 kcal
Protein 15.7 g
Fett 9.7 g
Karbohydrater 1.5 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 18.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 125.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.5 mg
Vitamin C 2.5 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 8.4 µg
Fosfor 186.4 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.9 mg
Magnesium 21.3 mg
Niacin 8.9 mg
Selen 5.3 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 1 kg kyllingfilet
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Saus:
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • ½ stk sitron , saft og skall
  • 1 ss honning
  • ½ dl tørket dill , finhakket
  • ½ ts salt
  • 1 krm pepper
  • Garnityr:
  • 1 dl tørket dill
  • 1 stk sitron , i skiver

Fremgangsmåte

Stek kyllingfileten på begge sider i smør i en stekepanne. Legg filetene i en langpanne, ha litt salt og pepper på, og stek dem ytterligere i 10 minutter i stekeovn på 225 °C i 10 - 12 minutter til de blir gjennomstekte. Avkjøl.

Rør sammen creme fraiche, sitron, honning, tørket dill, salt og pepper til saus. Del kyllingfiletene i passe serveringsskiver. Anrettes på fat med saus, dill og sitron.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.