Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Kjøtt / Asparges, spekeskinke og ost
  • Asparges, spekeskinke og ost

Asparges, spekeskinke og ost

Fingermat er bra å servere når man skal ha større fester. Denne enkle retten passer perfekt i anledning 17. mai.
Enkel
Energi 148.8 kcal
Protein 15.3 g
Fett 9.1 g
Karbohydrater 0.9 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 204.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 82.5 mg
Vitamin B1 0.5 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 3.0 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 32.8 µg
Fosfor 228.5 mg
Jern 1.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 21.6 mg
Niacin 2.4 mg
Selen 8.0 µg
Sink 1.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 8 stk grønn frisk asparges
  • 8 skive port salut
  • 8 skive spekeskinke (f eks serrano skinke)

Fremgangsmåte

Skrell aspargesstilkene og damp de lett i en kjele i 3 minutter.

Avkjøl de og rull så ost og spekeskinke rundt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.