Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Kjøtt / Lam og chorizo empanadillas
  • Lam og chorizo empanadillas

Lam og chorizo empanadillas

Empanadillas er en mindre versjon av Empanadas. Navnet kommer fra det spanske verbet 'empanar' som kan oversettes til 'å dekke/skjule'. Retten er populær i Sør-Amerika, Spania og Portugal.
Middels
Energi 188.9 kcal
Protein 8.7 g
Fett 4.0 g
Karbohydrater 29.0 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 86.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 35.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.8 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 14.2 µg
Fosfor 119.3 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 19.8 mg
Niacin 0.7 mg
Selen 3.6 µg
Sink 0.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"
Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"
Ukobla ingrediens:
string(12) "kyllingkraft"

Ingredienser

4 porsjoner
  • Deig:
  • 450 g hvetemel
  • 90 ml olivenolje
  • 3 ts sitronsaft
  • 2 ½ dl melk
  • Fyll:
  • 2 ts olivenolje
  • 1 stk liten løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 150 g finhakket benfritt grytekjøtt av lam , eller lammekjøttdeig
  • 85 g chorizopølse
  • 1 ss finhakket sorte oliven
  • ½ dl kyllingkraft
  • salt og pepper
  • 60 g parmesan , eller Manchego eller annen fast ost
  • 1 stk egg , lett sammenpisket

Fremgangsmåte

Disse små empanadillasene kan serveres som en snack, en liten forrett eller som en av smårettene i et tapasmåltid. Her kan man også få brukt litt av lammekjøttet som er igjen etter påskelammesteken.

Deig
Bland hvetemel, olivenolje, sitronsaft og melk i en foodprosessor og kjør ingrediensene til de samles.
 
Ta deigen ut på en benkeplate og elt deigen til den blir glatt og smidig.

La deigen hvile i minimum 10 minutter.

Fyll
Varm olje i en høy stekepanne/kjele og tilsett finhakket løk og hvitløk. Surre det hele på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett tomatpuré og la det surre under omrøring i et par minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt osten og la det hele småkoke under omrøring i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper og la fyllet bli kaldt.

Fyllet kan også lages dagen i forveien.

Del deigen i to. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den er ca 2 mm tykk. Trykk ut rundinger med en diameter på ca 8,5 cm.

Legg en god ts med fyll på den ene halvsiden av rundingen og legg litt revet ost på toppen. Brett over den andre halvdelen og trykk kantene på halvmånene godt sammen med en gaffel. Empanadillasene pensles med sammenpisket egg før steking.

Empanadillasene stekes ved 200 ºC i 15 minutter, til de har fått en gyllen farge.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.