Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Kjøtt / Oksestek i kefir
  • Oksestek i kefir

Oksestek i kefir

Brun oksesteken, før du lar den trekke i kjele med kefir. Det blir en utrolig saftig og god stek som du fint kan servere til venner og kjente.
Middels
Energi 100.1 kcal
Protein 9.4 g
Fett 4.1 g
Karbohydrater 6.1 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 47.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 53.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.5 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 11.3 µg
Fosfor 111.1 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.4 mg
Magnesium 16.1 mg
Niacin 2.1 mg
Selen 2.7 µg
Sink 1.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ⅕ kg oksestek
  • 1 l kefir
  • Saus
  • 50 g hvetemel
  • 50 g smør
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 1 ts einebær
  • 4 skive brunost
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 8 stk grønn frisk asparges
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 400 g mandelpotet
  • 1 dl tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Brun oksesteken godt på alle sider. La den hvile i en halv time. Hell på kefir, og la den trekke i kjele i 2 timer.

Når steken er ferdig lager du sausen: Ha hvetemel og smør i en panne, spe med kraften (den som har kokt med steken) til passe konsistens, ha i ett halvt beger matyoghurt (1 1/2 dl) og smak til med einebær, brunost  salt og pepper.

Kutt løk og grønnsaker i biter og sjampinjong i båter. Stek alt lett i panne. Skjær steken i tynne skiver. Servèr med kokte mandelpoteter og tyttebærsyltetøy.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.