Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Kjøtt / Porsjonslasagne
  • Porsjonslasagne

Porsjonslasagne

Dette er en fin måte å servere lasagne på. Det ser mer delikat ut å servere og gjør det enklere å beregne mat når du har gjester.
Middels
Energi 161.5 kcal
Protein 9.1 g
Fett 3.6 g
Karbohydrater 22.5 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 50.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 46.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 4.4 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 20.5 µg
Fosfor 71.0 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 9.2 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 3.2 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(19) "soltørkede tomater"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • Ostesaus:
  • 1 ss smør eller olje
  • 2 ss hvetemel
  • 7 dl melk
  • 2 stk egg
  • 3 dl revet gulost
  • Skinkerøre:
  • 200 g grønn squash
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 200 g kokt skinke
  • 50 g finhakkede soltørkede tomater
  • 2 dl melk
  • 1 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 1 ss smør , til formen
  • 12 stk lasagneplater
  • 1 dl revet gulost

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele, hell i mel og spe med melk under omrøring. Ta kjelen fra varmen og visp inn eggene.
 
Tilsett ost og bland godt. Sett ovnen på 225 °C.
 
Skjær squash, sopp og skinke i små biter. Legg smør i en panne og stek squash, sopp og soltørkede tomater under omrøring. Hell i melk og sambal oelek (chilipasta). La røren putre på svak varme i noen minutter til tomatene mykner. Rør i skinken.

Smør 4 paiformer. Ha litt saus i formen, og legg på lasagneplater. Ha så over skinkerøren. Fortsett å fordele saus og lasagneplater, og avslutt med saus. Strø over ost.

Gratiner midt i ovnen i 30 minutter. La lasagnen sette seg i 10 minutter før den serveres.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.