Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Kjøtt / Spekeskinke med asparges og melon
  • Spekeskinke med asparges og melon

Spekeskinke med asparges og melon

En forrett, eller en smårett, uansett, asparges og spekemat er en deilig kombinasjon.
Enkel
Energi 130.8 kcal
Protein 5.8 g
Fett 8.7 g
Karbohydrater 6.4 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 69.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 2.1 g
Vitamin A 52.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.0 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 21.3 µg
Fosfor 136.5 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 50.0 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 1.9 µg
Sink 1.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 3 stk grønn frisk asparges
  • 3 skive spekeskinke
  • 50 g rød lollo salat
  • 50 g ruccola
  • 3 stk gul cherrytomat
  • 100 g honningmelon
  • 50 g pinjekjerner
  • 2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1 dl sennep bruk en søt type

Fremgangsmåte

Damp asparges lett i vann, ca 5 minutter. Rull spekeskinke rundt aspargesen. Riv og bland salaten. Del cherrytomatene i 2 , skjær skiver av melon og fordel denne i salaten. Rist pinjekjernene litt i panne før du drysser disse over. Bland kvarg og søt sennep sammen og du får en deilig påskedressing.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.