Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Melkeretter/grøter / Fylte pannekaker med linser og bacon
  • Fylte pannekaker med linser og bacon

Fylte pannekaker med linser og bacon

Pannekaker er ikke bare søte. Prøv disse fylte pannekakene med linser og bacon til middag. Bruker du grovt mel i pannekakerøren blir de riktig sunne og gode.
Enkel
Energi 119.2 kcal
Protein 4.0 g
Fett 8.8 g
Karbohydrater 5.9 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 13.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 83.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.9 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 29.9 µg
Fosfor 54.9 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 10.8 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 150 g grønne linser
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 300 g bacon
  • 1 stk løk
  • 2 ss smør
  • 1 stk rød paprika
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • nykvernet salt og pepper
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.

Rens løken og finhakk den.

Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme. Reduser varmen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.

Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetisk tomat, mais (hell av vannet først) og kokte linser. La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Fordel fyllet midt på 8–10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.

Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 ºC i ca 15 minutter.

Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.