Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Melkeretter/grøter / Pannekaker med cottage cheese og pesto
  • Pannekaker med cottage cheese og pesto

Pannekaker med cottage cheese og pesto

Pannekaker på en ny måte. Her har vi laget en variant med cottage cheese og pesto.
Enkel
Energi 130.0 kcal
Protein 8.0 g
Fett 6.7 g
Karbohydrater 8.8 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 70.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 90.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 9.5 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 17.7 µg
Fosfor 132.3 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 17.4 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 4.2 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 6 dl lettmelk
  • 4 stk egg
  • 2 ss smør
  • Bytt ut fint mel med en grov melblanding:
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • ½ dl havregryn
  • ca 1 ½ dl hvetemel
  • Fyll til pannekakene:
  • 1 beger cottage cheese
  • 4 ss pesto
  • ½ stk løk
  • 1 stk rød paprika

Fremgangsmåte

Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen melk, egg og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå og svelle i ca 30 minutter.

Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire. 

Ønsker du å lage en grovere variant, kan du bytte ut det fine melet med en grov melblanding.

 

Fyll til pannekakene:
Bland cottage cheese og pesto og bland inn finhakket løk og paprika. Fordel fyllet i fire  varme eller kalde pannekaker og rull eller brett dem sammen.

Server gjerne med en grønn salat eller legg salat inni pannekakene sammen med fyllet.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.