Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Melkeretter/grøter / Yoghurtkvarg med jordbær
  • Yoghurtkvarg med jordbær

Yoghurtkvarg med jordbær

Lag en deilig og enkel dessert som ser bra ut, og som er både sunn og deilig.
Enkel
Energi 125.0 kcal
Protein 3.8 g
Fett 7.0 g
Karbohydrater 10.8 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 76.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 1.5 g
Vitamin A 32.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 18.4 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 21.0 µg
Fosfor 78.6 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 25.5 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 1 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 50 g jordbær
  • ½ stk appelsin
  • 20 g pinjekjerner
  • 1 ss honning
  • 4 blad frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte

Bland vaniljekvarg og yoghurt sammen, og fyll opp ett glass. Skjær jordbær og appelsin og legg dette opp på blandingen av yoghurt og kvarg. Dryss på pinjenøtter og appelsin og flytende honning. Pynt med sitronmelisse.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.