Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Omeletter/eggeretter / Cottage cheese-pai
  • Cottage cheese-pai

Cottage cheese-pai

Hva skal vi ha til middag? Prøv denne lekre paien. Passer til middag hele året. Server gjerne litt spekeskinke ved siden av, eller en god salat.
Middels
Energi 244.5 kcal
Protein 8.9 g
Fett 17.3 g
Karbohydrater 12.9 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 34.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 2.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 229.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.8 mg
Vitamin E 1.7 mg
Folat 22.7 µg
Fosfor 129.4 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 1.3 mg
Magnesium 14.3 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 5.9 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 ss vann
  • Fyll
  • 6 skive bacon
  • 4 stk egg
  • ½ dl matfløte eller melk
  • 1 krm pepper
  • ½ ts salt
  • 300 g cottage cheese
  • 10 stk rød cherrytomat

Fremgangsmåte

Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med salt og vann. La deigen hvile kaldt ca 1 time.

Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform eller en annen ildfast form. Forstek paiskallet ved 225 °C i ca 10 minutter.

Fyll
Stek baconet, og la det renne av på tørkepapir.

Pisk eggene sammen med fløte/melk og krydderet, og bland dette sammen med cottage cheese.

Hell røren i det ferdigstekte paiskallet. Legg baconskivene og tomatene i pairøren.

Stekes på ca 200 °C i ca 35 minutter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.