Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Omeletter/eggeretter / Pannekakeomelett
  • Pannekakeomelett

Pannekakeomelett

Hvorfor ikke lage en utvidet omelett med både kjøttdeig og grønnsaker? Vips så har du en rask og enkel middag.
Middels
Energi 103.2 kcal
Protein 7.2 g
Fett 5.9 g
Karbohydrater 4.6 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 38.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 135.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 12.7 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 22.9 µg
Fosfor 49.2 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.0 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.6 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk stor løk , finhakket
  • 2 ss smør
  • 2 stk egg
  • 2 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper
  • Fyll
  • 250 g nykål, sommerkål
  • 250 g gulrot
  • 100 g vårløk
  • ½ ts salt
  • ½ dl vann
  • 50 g smør
  • 2 stilk bladpersille , hakket

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen og løk sammen i smør på god varme. Rør med en gaffel under stekingen, slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt. Fordel kjøttdeig og løk jevnt utover pannen og slå ned varmen.

Visp sammen egg, melk, hvetemel, salt og litt nykvernet pepper. Hell blandingen over kjøttdeigen.

La det hele steke ved svak varme under lokk til pannekakeomeletten har stivnet.

Mens pannekakeomeletten stivner kokes vannet opp i en kjele tilsatt smør og salt. Tilsett finsnittet nykål, revet gulrot og vårløk i tynne ringer når vannet koker.

Damp grønnsakene møre ved svak varme under lokk i ca 5 minutter. Rør av og til. Sil av vannet og fordel grønnsakene oppå pannekakeomeletten.

Pynt med hakket persille og server med tzatziki.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.