Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Omeletter/eggeretter / Vakre vaktelegg
  • Vakre vaktelegg

Vakre vaktelegg

Vaktelegg har en fin og fyldig smak og kan fint erstatte vanlig hønseegg i retter hvor disse brukes. De er bare 1/5 så store som vanlige egg og størrelsen gjør at de gjerne blir brukt i små gourmetretter som f eks denne.

Middels
Energi 251.7 kcal
Protein 5.4 g
Fett 23.9 g
Karbohydrater 3.5 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 66.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 1.3 µg
Vitamin D 1.1 µg
Tilsatt sukker 1.5 g
Vitamin A 321.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.2 mg
Vitamin E 2.7 mg
Folat 26.7 µg
Fosfor 106.7 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.5 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 9.5 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 stk egg (eller 8 vaktelegg)
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss pepperrot på tube
  • 50 g kaviar
  • 2 ss frisk gressløk , finhakket

Fremgangsmåte

Legg vakteleggene i kaldt vann og kok opp. La koke i 2 minutter. Plommen skal være flytende. Skyll i kaldt vann og skrell eggene.

Visp fløten til luftig krem og vend forsiktig inn revet pepperrot.

Fordel kremen i 4 glass, ha 2 egg per glass. Oppbevares kjølig til servering.

Legg 1 ts kaviar og litt finhakket gressløk på toppen før servering.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.