Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Osteretter / Bakt potet
  • Bakt potet

Bakt potet

Bakte poteter smaker godt som tilbehør, men er og deilig som fredagskos. Lag mye godt tilbehør, slik som mais, reker, skinke, ost, bacon, kylling, og fyll den med kryddersmør, rømme eller matyoghurt. La barna få være med å lage sin egen spesialitet.

Enkel
Energi 283.8 kcal
Protein 10.0 g
Fett 25.8 g
Karbohydrater 2.9 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 249.6 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 214.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.2 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 6.8 µg
Fosfor 225.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 25.8 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 3.4 µg
Sink 1.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(9) "bakepotet"

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 2 stk store bakepotet
  • 4 ss lettrømme
  • 2 ss pesto
  • Fyll 1
  • 2 ss kremost med urter
  • Fyll 2
  • 2 ss kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 50 g revet gulost

Fremgangsmåte

Legg smurt aluminiumsfolie rundt potetene, gjerne dobbelt slik at potetene ikke skal bli brent.
La potetene ligge godt nede i glørne i ca. 60 minutter.
Fyll dem med det du ønsker. Ovenfor har vi satt opp et par alternativer, men du kan jo lage din egen favoritt!


  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.