Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Osteretter / Fylte poteter
  • Fylte poteter

Fylte poteter

Velfylte poteter - Verdt å vente på og nok til å bli ordentlig mett av.
Middels
Energi 178.4 kcal
Protein 4.6 g
Fett 13.2 g
Karbohydrater 9.8 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 95.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 176.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 8.4 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 19.5 µg
Fosfor 112.2 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.7 mg
Magnesium 25.6 mg
Niacin 1.0 mg
Selen 2.1 µg
Sink 0.7 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "rød chili"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 6 stk potet
  • 2 dl lettrømme
  • 6 ss smeltet smør
  • 1 stk egg
  • 2 ss purre eller vårløk
  • 1 stk sjalottløk
  • ½ stk hakket rød chili eller jalapenos
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 100 g revet gulost eller cheddar

Fremgangsmåte

Del potetene i to og hul ut potetmassen. Mos potetmassen og bland inn resten av ingrediensene unntatt osten.

Ha massen i en sprøytepose, og sprøyt den i de hule potetene.

Dryss ost over og gratiner til de har fått en pen gyllen farge.

Stekes i ovnen ved 225 °C i ca 1 time.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.