Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Osteretter / Ostesufflé med grønnsaker
  • Ostesufflé med grønnsaker

Ostesufflé med grønnsaker

En rett som passer bra å lage i helgen.
Middels
Energi 83.9 kcal
Protein 5.2 g
Fett 4.4 g
Karbohydrater 5.2 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 81.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 84.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 22.3 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 57.7 µg
Fosfor 110.4 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 16.0 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 3.9 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk purre
  • 400 g brokkoli
  • 2 ss meierismør , til smøring av formen
  • 3 dl melk
  • 4 ss hvetemel
  • 250 g jarlsberg eller annen hvit ost, revet eller i terninger
  • 1 ts salt
  • 5 stk egg
  • 3 ss jarlsberg eller annen hvitost, revet

Fremgangsmåte

Rens og del purre og brokkoli i biter. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter) i lettsaltet vann. Hell fra vannet og legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form eller suffléform.

Bland melk og mel i kjelen og rør til det koker. Rør inn ost og salt. Skill eggene og bland eggeplommene godt med ostesausen. Visp eggehvitene stive og fold dem forsiktig inn i røren. Hell osterøren over grønnsakene og dryss litt ekstra ost på toppen.

Stek suffléen i ovnen ved 175 °C i ca 60 minutter. Server den straks den tas ut av ovnen. En gammel regel sier at "gjestene alltid skal vente på sufflé, og ikke omvendt".

Godt brød smaker ved siden av.


Suffléform, ca 1 ½ - 2 l (til en sufflé på 4-6 porsjoner).

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.