Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Ovnsretter/gratenger / Asparges i fløtesaus
  • Asparges i fløtesaus

Asparges i fløtesaus

Vårens og sommerens deiligste grønnsak Asparges legger du på grillen i en fløtesaus eller du steker dem i ovnen.

Enkel
Energi 203.5 kcal
Protein 3.2 g
Fett 19.4 g
Karbohydrater 3.9 g
Fiber 2.1 g
Kalsium 63.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 221.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 12.0 mg
Vitamin E 1.6 mg
Folat 32.4 µg
Fosfor 93.7 mg
Jern 2.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 37.9 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.9 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 1 dl pinjekjerner
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 ss finhakket frisk timian , evt oregano eller basilikum
  • nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken.

Rist pinjekjernene ved middels varme i en stekepanne til de er gylne.

Lag en kurv av aluminiumsfolie og legg aspargesen oppi kurven.

Hell fløte over aspargesen og strø timian og pinjekjerner på toppen.

Kvern salt og pepper over og sett kurven på grillen.

La stå til aspargesen er mør. Dette tar mellom 10–15 minutter.

Hvis du ikke har grill tilgjengelig kan du steke de i ovnen i en lidfastform ved 200 grader i ca 10 - 15 minutter

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.