Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Ovnsretter/gratenger / Ovnsbakt kylling med makaroni
  • Ovnsbakt kylling med makaroni

Ovnsbakt kylling med makaroni

Denne ovnsbakte pastaretten tar litt lengre tid enn en tradisjonell pastarett, men er vel verdt å vente på. En stor vinner hos barna!!
Middels
Energi 177.7 kcal
Protein 10.4 g
Fett 9.5 g
Karbohydrater 11.9 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 84.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.2 g
Vitamin A 129.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 3.4 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 16.2 µg
Fosfor 152.3 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 21.2 mg
Niacin 3.6 mg
Selen 3.8 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 300 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 ss smør
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 3 skive bacon
  • 1 stk grønn squash
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 2 ss frisk basilikum , finhakket
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • salt og pepper
  • 200 g cheddar ost eller lignende ost

Fremgangsmåte

Kok makaronien "al dente" i en stor kjele med fosskokende, saltet vann. Hell over i sil og tilsett 2 ss smør under omrøring.

Mens pastaen koker skjæres kyllingkjøttet i små terninger.

Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme. Sett kjøttet til side.

Finhakk løk, kutt gulrot og bacon i små biter og skjær squash i terninger. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca 5 minutter.

Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.

Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek i 15 minutter ved 190 ºC eller til retten har en gyllen farge.  

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.