Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Ovnsretter/gratenger / Ovnsbakt potetsalat
  • Ovnsbakt potetsalat

Ovnsbakt potetsalat

Ovnsbakt potetsalat til festbuffé.
Middels
Energi 62.9 kcal
Protein 1.8 g
Fett 2.1 g
Karbohydrater 8.6 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 18.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 31.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 14.2 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 15.4 µg
Fosfor 47.2 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 17.2 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 2 kg nypotet
  • 3 ss smør smeltet
  • 1 ts salt
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 2 bunt reddik
  • 2 stk rødløk
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • Dressing:
  • 1 båt hvitløk
  • 1 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Vask potetene og del dem i to. Legg potetene i en langpanne og drypp over smeltet smør. Dryss over salt. Bak potetene i ovn ved 225 °C i 30 minutter, til de er møre og har fått sprø overflate. Avkjøles.

Vask salaten, skjær reddikene i tynne skiver og skjær løken i tynne strimler.

Legg salaten på et vidt fat, legg på poteter, løk og reddiker. Dryss over hakket kruspersille.

Dressing
Press hvitløk og bland den med kvarg. Smak til med salt og pepper. Serves til potetsalaten.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.