Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Kongelig Jarlsbergterte
  • Kongelig Jarlsbergterte

Kongelig Jarlsbergterte

Denne terten passer godt som en selvstendig aftenrett med en frisk salat til.
Vanskelig
Energi 336.4 kcal
Protein 10.9 g
Fett 25.0 g
Karbohydrater 17.0 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 211.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 332.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.3 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 20.5 µg
Fosfor 206.5 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 18.3 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 6.5 µg
Sink 1.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk naturell"

Ingredienser

Porsjoner 12
  • Bunn
  • 5 dl hvetemel
  • 150 g usaltet meierismør
  • 1 stk egg
  • 3 ½ ss vann
  • ½ krm salt
  • Fyll
  • 5 ss sjalottløk , hakket
  • 2 ss meierismør
  • 3 stk egg
  • 2 dl kremfløte
  • 300 g jarlsberg , revet
  • ½ krm kajennepepper
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Snøfriskkrem
  • 100 g snøfrisk naturell
  • 1 ss cottage cheese
  • 2 ss frisk gressløk , finhakket
  • smak til med salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

Bland alt til bunnen i en foodprosessor og kjør til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la ligge kjølig ca 1 time. Kjevle så deigen til en leiv 2-3 mm tykk på melet bakebord. Bruk en rund kakeform, 22-24 cm i diameter.
Dekk bunn og side i den smurte formen. Forstek bunnen i stekeovnen ved 225 °C i ca 15 minutter.


Fyll

Fres løken i smør.

Bland egg, fløte og ost, og tilsett løken. Smak til med kajennepepper samt salt og pepper.

Hell fyllet i den forstekte paibunnen og la steke videre ved 180 °C i ca 25 minutter, til fyllet er stivt.

Snøfriskkrem

Kjør Snøfrisk og cottage cheese i foodprosessor og smak til med gressløk, salt og pepper.

Ved servering deles paien i serveringsstykker og legges på tallerken. Sprøyt på snøfriskkrem og server terten litt lun med en god kompott, f eks rabarbra- eller multekompott. Denne Jarlsbergterten kan serveres som en selvstendig aftenrett med en frisk salat til.

 



  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.