Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Ostepai med kvargbunn
  • Ostepai med kvargbunn

Ostepai med kvargbunn

Pai er alltid godt, både som en smårett og som en hovedrett. Denne har vi fylt med vårløk og bacon.
Middels
Energi 231.8 kcal
Protein 11.2 g
Fett 15.2 g
Karbohydrater 12.3 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 187.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 153.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.3 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 22.5 µg
Fosfor 205.5 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.1 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 6.2 µg
Sink 1.4 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Paiskall
  • 3 ½ dl hvetemel
  • 60 g smør
  • 1 ½ dl Sans kvarg naturell (f.eks Kesam) Mager
  • ½ ts salt
  • 2 ss vann
  • Fyll
  • 1 stk løk grovhakket
  • 1 ss meierismør
  • 150 g bacon i biter
  • 1 stk vårløk
  • 250 g jarlsberg eller annen modnet ost
  • 4 stk egg
  • 2 ½ dl matfløte
  • 2 ss frisk gressløk finklippet

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer paiformen (paiform ca 24 cm i diameter), og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter.

Forstek paiskallet ved 200 °C i 15 minutter.

Surr løken blank i smør og sprøstek baconbitene. Kutt opp vårløken i små biter. Riv osten eller kjøp ferdig revet ost.
 
Bland egg, fløte og gressløk. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet ved 180 °C i ca 20 minutter.

Server paien lunken med en frisk salat.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.