Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Ostepai med soltørket tomat og oliven
  • Ostepai med soltørket tomat og oliven

Ostepai med soltørket tomat og oliven

Pai er alltid godt og kan serveres til både hverdag og fest!
Middels
Energi 280.5 kcal
Protein 9.2 g
Fett 20.7 g
Karbohydrater 14.0 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 161.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 1.6 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 264.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.6 mg
Vitamin E 1.6 mg
Folat 20.8 µg
Fosfor 177.4 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 20.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 5.5 µg
Sink 1.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(19) "soltørkede tomater"
Ukobla ingrediens:
string(11) "parmaskinke"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • Paideig
  • 100 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann
  • eller 1 pk ferdig fersk paideig
  • Fyll
  • 3 stk egg
  • 3 dl matfløte
  • ½ ts salt
  • 1 ts frisk timian
  • 2 ½ dl cheddar ost
  • 1 dl parmesan
  • 4 stk soltørkede tomater
  • 1 ss pinjekjerner
  • Garnering
  • 6 stk sorte oliven
  • 100 g parmaskinke
  • 6 stk rød cherrytomat
  • 6 stilk frisk timian

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.

La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet ved 200°C i 15 minutter.

Du kan også benytte ferdig fersk paideig. 

Visp sammen egg, fløte, salt og timian, og hell eggeblandingen i paiskallet. Legg på revet ost og soltørkede tomater i paiskallet.

La det stå i ovnen i 225 °C i 20 minutter. Strø på pinjekjerner mot slutten steikingen. Legg på oliven, parmaskinke, sherrytomater og timian.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.