Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Pai med bacon og ost
  • Pai med bacon og ost

Pai med bacon og ost

Dette er en middag som passer å spise hele året. Dessuten holder den seg fint noen dager i kjøleskapet hvilket gjør at den også er fin til lunsj eller som restemat.
Middels
Energi 227.3 kcal
Protein 11.8 g
Fett 14.4 g
Karbohydrater 12.2 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 188.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 143.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.3 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 22.5 µg
Fosfor 208.7 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.2 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 6.2 µg
Sink 1.4 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Paiskall:
  • 3 ½ dl hvetemel
  • 60 g smør
  • 1 ½ dl mager kvarg (f.eks mager Kesam 1 % fett)
  • ½ ts salt
  • 2 ss vann
  • Fyll:
  • 1 stk løk , grovhakket
  • 1 ss meierismør
  • 150 g bacon , i biter
  • 1 stk vårløk
  • 250 g jarlsberg (eller annen modnet ost)
  • 4 stk egg
  • 2 ½ dl matfløte
  • 2 ss frisk gressløk , finklippet

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer en paiform på ca 24 cm i diameter. Trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter.

Forstek paiskallet på 200 °C i 15 minutter.

Surr løken blank i smør og sprøstek baconbitene. Kutt opp vårløken i små biter.

Riv osten (eller du kan kjøpe ferdig revet ost). Bland egg, fløte og gressløk. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen.

Stek paien videre i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter, til eggeblandingen er stivnet på 

Server paien lunken med en frisk salat.




  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.