Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Pai med brokkoli og oliven
  • Pai med brokkoli og oliven

Pai med brokkoli og oliven

Disse små paiene kan fint serveres som kanapeer eller til forrett.
Middels
Energi 178.4 kcal
Protein 7.7 g
Fett 10.8 g
Karbohydrater 12.1 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 127.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 121.2 mg
Vitamin B1 0.2 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 17.9 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 48.5 µg
Fosfor 148.3 mg
Jern 1.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 15.9 mg
Niacin 1.0 mg
Selen 9.4 µg
Sink 0.9 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 12
  • 1 pk filodeig (6 store ark)
  • 250 g brokkoli
  • 2 dl matfløte
  • 100 g revet gulost
  • 3 stk egg
  • dillfrø
  • salt og pepper
  • 1 ss olivenolje , til å pensle med
  • 12 stk grønne oliven

Fremgangsmåte

La filodeigen tine. Skjær brokkolien i mindre biter og kok den myk.

Hell av vannet og mos brokkolien sammen med matfløten. Tilsett ost og egg, og rør det hele sammen til en jevn masse. Ha i dillfrø, og smak til med salt og pepper.

Bruk muffinsformer, eller smør en form. Legg filodeigen opp i formen. Klipp alle 12 arkene i 4 like store kvadrater. Legg 4 ark i hver muffinsform, og legg i eggblandingen. Rufse litt i filodeigen som stikker opp. 

Pensle disse med litt olivenolje. Legg en oliven i hver pai og sett i ovnen på 200 °C i ca 20 minutter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.