Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Pai med vårløk og ost
  • Pai med vårløk og ost

Pai med vårløk og ost

Pai krever litt tid å lage, men passer kjempebra som helgemiddag. Lag gjerne en frisk salat som du serverer ved siden av.
Middels
Energi 273.0 kcal
Protein 8.5 g
Fett 19.1 g
Karbohydrater 16.2 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 148.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.6 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 258.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.1 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 22.7 µg
Fosfor 158.6 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 1.5 mg
Magnesium 16.2 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 5.2 µg
Sink 1.0 mg

Ukobla ingrediens:
string(19) "soltørkede tomater"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • Paibunn:
  • 100 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • ½ ts salt
  • 1 ss vann
  • Fyll:
  • 3 ss soltørkede tomater
  • 50 g vårløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 stk egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 3 dl revet gulost

Fremgangsmåte

Bruk romtemerert smør og smuldre smør og hvetemel sammen, bland dette sammen med crème fraîche, litt salt og vann.

Elt deigen lett sammen, og la den hvile kaldt i ca 1 time.

Deigen kjevles til en rund leiv. Kle en paiform.

Prikk deigen med gaffel og forstek paiskallet på 200 °C i 10 minutter.

Kutt soltørket tomat, vårløk og sjalottløk i biter. Stek blandingen i smør, og fordel i det ferdigstekte paiskallet.

Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten og hell røren i paiskallet. Stek paien på 200 °C i 30 minutter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.