Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Rødløkspai med fetaost
  • Rødløkspai med fetaost

Rødløkspai med fetaost

Pai er utmerket helgemiddag som passer bra å lage når man har litt mer tid til å tilberede maten.
Middels
Energi 196.8 kcal
Protein 6.7 g
Fett 10.3 g
Karbohydrater 15.4 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 31.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 103.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.8 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 20.4 µg
Fosfor 83.8 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.9 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 4.1 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

6 porsjoner
  • 3 ½ dl hvetemel
  • 200 g meierismør , mykt
  • 1 stk eggeplomme
  • 3 ss kaldt vann
  • Fyll
  • 8 dl løk , i tynne skiver
  • 3 ss meierismør
  • 4 ss rødvinseddik
  • 4 ss honning
  • 200 g fetaost
  • 4 stk egg
  • 2 dl matfløte
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til deigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. Ta den på bordet og elt den raskt sammen. Trykk bunnen ut i en rund form (24 cm i diameter til en pai på 6-8 porsjoner). Pass på at deigen også kommer godt opp på kanten. Sett den kaldt i ca 30 minutter.


Fres løken i smør på svak varme til den er myk, men uten at den har tatt farge. Tilsett eddik og honning, og la den koke sammen i ca 5 minutter til tykk, væskefri marmeladekonsistens.
Legg løkblandingen i paiskallet og fordel fetaosten over. Dryss på litt pepper. Visp sammen egg, matfløte, salt og pepper, og hell det over.

 

Stek paien i ovnen på 225 °C i 50-60 minutter, til eggestanden er stivnet. Prøv med en kniv midt i paien. Blir overflaten for mørk kan du legge folie over etter ca halve steketiden. 
 

Server paien sammen med en enkel salat.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.