Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Pizza/pasta / Pasta med røkelaks
  • Pasta med røkelaks

Pasta med røkelaks

Lyst til å prøve noe nytt? Hvorfor ikke prøve en ny pastasaus med røkelaks?
Middels
Energi 278.7 kcal
Protein 13.3 g
Fett 14.3 g
Karbohydrater 23.4 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 190.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.2 µg
Vitamin D 1.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 136.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.8 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 19.1 µg
Fosfor 225.9 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 29.7 mg
Niacin 2.0 mg
Selen 9.0 µg
Sink 1.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 400 g tagliatelle
  • 2 ss meierismør
  • 100 g purre , i ringer
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl matfløte
  • 250 g jarlsberg eller cheddar, revet
  • 2 stilk hakket frisk dill
  • 200 g røkelaks , i strimler

Fremgangsmåte

Kok pasta som angitt på pakken.

Fres purre i smør i en stekepanne og tilsett hvetemel, spe med fløte. La sausen få et oppkok. Tilsett halvparten av den revne osten og la det smelte i sausen. Smak til med nykvernet pepper. Husk at røkelaksen antaglig vil gjøre sausen salt nok. Tilsett rørklaks og dill like før servering.

Legg godt avrent pasta på serveringsfat med høy kant. Hell over sausen. Pynt med frisk dill.

Server en bolle med revet ost ved siden av så hver og en kan selv drysse på ekstra ost.

Tips: En frisk salat er godt tilbehør til denne pastaretten.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.