Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Pizza/pasta / Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter
  • Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Passer også fint som en smårett til lunsj. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom.
Middels
Energi 249.4 kcal
Protein 14.0 g
Fett 10.2 g
Karbohydrater 24.2 g
Fiber 1.9 g
Kalsium 88.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 87.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 0.6 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 17.7 µg
Fosfor 206.2 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 38.2 mg
Niacin 4.6 mg
Selen 6.1 µg
Sink 1.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 75 g valnøttkjerner
  • 500 g tagliatelle
  • 400 g kyllingfilet
  • 50 g smør
  • 150 g grønn frisk asparges
  • 150 g blåmuggost
  • ½ dl kremfløte
  • 100 g parmesan , til servering

Fremgangsmåte

Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter.

Mens vannet til pastaen koker opp, kuttes kyllingfiletene i tynne skiver og stekes i varm panne med litt smør. Sett til side.

Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesene eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Del aspargesene i mindre biter.

Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Følg anvisningen på pakken for koktid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.

Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte. Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i ca 5 minutter. Tilsett det stekte kyllingkjøttet de to siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.