Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Salater / Jordbær og tomatsalat
  • Jordbær og tomatsalat

Jordbær og tomatsalat

En forfriskende og god sommersalat som også kan spises som dessert. Nam!
Enkel
Energi 50.6 kcal
Protein 1.0 g
Fett 2.2 g
Karbohydrater 6.0 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 34.2 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 30.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 40.1 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 32.0 µg
Fosfor 38.7 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.2 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • ½ kurv jordbær
  • 100 g rød cherrytomat eller annen tomat
  • 1 ss steiner granateple
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ts rørsukker
  • 1 dl ekstra lett rømme (rømmekolle)

Fremgangsmåte

Skjær jordbær og tomat i båter, og legg de pent på en tallerken. Dryss over granateplesteiner. Bland balsamicoeddik og rørsukker sammen til en dressing, og hell forsiktig over. Legg til slutt ekstra lett rømme eller skyr naturell på toppen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.