Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Salater / Skinke- og parmesansalat
  • Skinke- og parmesansalat

Skinke- og parmesansalat

En deilig salat til festbordet!
Enkel
Energi 99.9 kcal
Protein 10.8 g
Fett 4.9 g
Karbohydrater 2.6 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 113.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 51.0 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 19.6 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 40.4 µg
Fosfor 146.0 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 21.5 mg
Niacin 2.0 mg
Selen 5.1 µg
Sink 1.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 2 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 1 bunt vårløk
  • 200 g sukkererter
  • 150 g jordbær
  • 300 g spekeskinke evt parmaskinke
  • 100 g parmesan

Fremgangsmåte

Vask og riv salaten. Skjær vårløken i tynne skiver, del sukkerertene i mindre biter og del jordbærene i to.

Legg salaten på et vidt fat, rull sammen skinken og fordel den utover salaten.

Pynt med jordbær, vårløk og sukkererter. Bruk en ostehøvel og høvl over store flak av parmesan.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.