Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Aspargessuppe
  • Aspargessuppe

Aspargessuppe

Asparges er sunt og godt. Dessuten er det kjempeenkelt å lage suppe av!
Enkel
Energi 36.4 kcal
Protein 1.1 g
Fett 2.3 g
Karbohydrater 2.9 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 2.8 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 32.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.2 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 12.4 µg
Fosfor 10.7 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 2.8 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • Suppebase:
  • 2 ss meierismør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 l mørk kjøttbuljong / kraft
  • 1 ts salt
  • 150 g hermetisk asparges

Fremgangsmåte

Smalt smøret i en stekepanne og rør melet ut i dette. Pass på at det ikke svir seg. Spe med væsken, men erstatt ca 3 dl av væsken med aspargeskraft og matfløte.

Del aspargesen i mindre biter og legg dem i kjelen eller suppetallerkener ved servering.

Pynt gjerne med grønn, fersk asparges hvis du har.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.